Küçükçekmece Kürtaj
Küçükçekmece kliniğimizde kürtaj işlemi düşük riskli operasyonlar içinde yer alır. Ancak bu operasyon steril ortamlarda uzman olmayan kişiler tarafından yapılırsa çeşitli risk durumları ve hayati tehlike durumları söz konusu olabilir. Gebeliğin kaç haftalık olduğu ile kürtaj riskleri doğru orantılı olarak ilerler.
Kürtaj operasyonları uzman kişiler tarafından yapılan operasyonlarda riskler son derece düşüktür.
Küçükçekmece Kliniğimize Kürtaj işlemi için gelen hastalarımız için gebeliğin sonlandırılması ya da rahim içindeki dokuların alınması operasyonları gerçekleştirilir. Günümüzde ultrason teknolojilerinin son derece gelişmiş olması sayesinde gebelik ile rahim içi yapıların oldukça iyi bir şekilde görüntülenmesi mümkündür.
Kürtaj yasal mı diye merak ediyorsanız https://doktoriremyengel.com/kurtaj-yasal-mi/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Teknolojinin gelişmesi ile kürtaj risklerinde de azalmalar olmuştur.
Küçükçekmece Kliniğinde Kürtaj Ne Kadar Sürer?
Kürtaj işlemi hamileliğin kaçıncı haftada olduğuna bağlı olarak yaklaşık 10 dakika süren bir operasyondur. Hamilelik haftası uzadıkça doğal olarak işlem süresi de artış gösterir. Anestezi eşliğinde kürtaj yapılan hastalarda anestezinin dozu ve hastanın dinlenme süresi de işlem süresini etkiler.
Kürtaj olduktan sonra hastanın durumuna göre 15-30 dakikalık dinlenme süresi vardır.
Kürtaj Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Her ne kadar ağrısız bir işlem olsa da kürtaj öncesi dikkat edilmesi gereken bir takım kriterler vardır. Öncelikle kürtaj operasyon olarak değil, cerrahi müdahale olarak kabul edilmelidir. Kürtaj, deneyimli kadın doğum hekimleri tarafından ve steril ortamlarda yapılırsa hiçbir riski yoktur.
Kürtaj yapacak hastaya anestezi verileceği için hastanın 5-6 saat aç kalarak operasyona gelmesi gerekir. İşlem öncesi hastanın sigara ve alkol kullanımını da sonlandırması gerekir. Hasta kan sulandırıcı kullanıyorsa bu ilaçlar konusunda kadın doğum uzmanına bilgi vermelidir. Ayrıca kliniğe gelirken hasta mutlaka refakatçisi ile gelmelidir.
Kürtaj Nerede Yaptırılır?
Kürtaj, hastanelerde ve özel kliniklerde yapılır. Anestezi verilecekse narkoz riskinden dolayı hastane ortamında yapılması çok daha güvenli olmakla birlikte 4-5 haftalık gebeliklerde bebek küçük olduğundan lokal anestezi altında yapılması hem narkozun gereksiz etkilerinden hastayı koruyacağı gibi işlem sonrası hastanın günlük hayatına dönüşü çok daha hızlı olmaktadır.
Burada önemli olan işlem öncesi hastayla bu konuyu konuşup sürece ve işleme bakış açısını anlayıp, ağrı eşiği hakkında daha önceki deneyimlerinden yola çıkarak bilgi toplayıp hangi yolun hasta için doğru olduğuna karar verilmelidir. Bazı hastalar için genel anestezi daha konforlu iken birçok hasta da lokal ile işlemin süreci kısalttığı için daha konforlu olduğunu ifade etmektedir.
Halkalı Merkez, Meydan Halkalı Sitesi, 1. İkitelli Cad. No:86 D:A Blok Kat:8, 34303 Küçükçekmece/İstanbul
Kürtajda Meydana Gelebilecek Riskler Nelerdir?
Cerrahi operasyonların tamamında olduğu gibi kürtaj da riskleri bulunan bir operasyondur. Risk durumları oldukça düşük olasılıklarda gerçekleşir. Ancak bu risklerin göz önünde bulundurularak işlemlerin uzman doktorlar tarafından steril ortamlarda yapılmasına özen gösterilmelidir.
- Kürtaj operasyonlarında tüm parçaların alınmaması durumlarında içeride parça kalması söz konusu olur.
- Kürtaj operasyonundan sonra kişilerin dikkatli olmaması durumunda rahim ağzındaki bakteriler rahime ulaşarak enfeksiyon oluşumlarına neden olabilir.
- Kürtajdan sonra 5-7 gün süren kanamalar normaldir. Ancak kanamaların uzun sürmesi durumunda kişilerin mutlaka kadın doğum doktoruna danışması gerekir.
- Kürtaj sırasında kullanılan cerrahi aletler rahimde çeşitli yaralanmalara neden olabilir. Bu risk oldukça düşüktür.
- Kürtaj operasyonlarında lokal ya da genel anestezi yapılabilir. Anestezi işlemlerinin anestezi uzmanları tarafından gerçekleştirilmesi ve hastaların genel sağlık durumları ve kronik hastalıklarının değerlendirilmesi gerekir.
Kürtaj Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kürtaj için Küçükçekmece’deki kliniğimize gelen kişiler operasyondan normal yaşamlarına dönebilirler. Bunun yanında kadın doğum doktorunun kararlarına bağlı olarak yeme ve içme konusunda da kısıtlamalar bulunmaz. Kürtaj operasyonundan önce kişiler uzun süre aç kaldığından operasyondan sonra şekerli gıdalar tüketilmesi önerilir.
Kürtajdan sonra verilen anestezi türüne bağlı olarak kişilerin 6-8 saat araba sürmesi ya da makine kullanması önerilmez.
Kanamanın uzun süre devam etmesi durumunda kişilerin mutlaka bir doktora görünmeleri gerekir. Kürtajdan sonra kanamanın devam etmesi halinde denize ya da havuza girilmemelidir. Enfeksiyon oluşumuna neden olabileceği için bir süre cinsel birliktelikten uzak durulmalıdır.
İşlem sonrası 1. haftada doktorunuz sizi kontrole çağıracaktır.